Spread the love

Het komt wel eens voor dat je een zorgverzekering hebt afgesloten en graag zorg wilt ontvangen, maar helaas wil de zorgverzekeraar de gemaakte zorgkosten niet of maar een geheel vergoeden. Wat moet je in dit geval doen of wat kun je hiertegen allemaal doen? Lees snel verder om erachter te komen!

Kosten besparen: opstalverzekering vergelijken en rechtsbijstandverzekering vergelijken.

Een Meningsverschil Over De Kosten Van Zorg

De toename van de bijdragen ergert de verzekerde, maar nog meer ze raken van streek als de medische rekeningen door het fonds worden afgewezen. De particuliere ziekteverzekering leg dit uit met problemen met de nummers van de vergoedingsregelingen, die steeds weer verschillend worden geïnterpreteerd. Zij wijzen erop dat de beslissing van de vergoeding schema is een kwestie van het ministerie van Volksgezondheid, maar een fundamenteel probleem is er naar verluidt niet meer dan een paar meningsverschillen.

De meningsverschillen ontstaan, bijvoorbeeld wanneer de chef-arts een factuur van 900, na een operatie – stuurde euro, waarvan de particuliere ziektekostenverzekering slechts 543, – wil de euro te nemen. De verzekeraar verwijst dan graag naar de arts, omdat deze eindelijk een toeslag op de rekening heeft geschreven, die de particuliere ziekteverzekering niet betaalt.

Maar Hoe Werkt En Wat Is Een Particuliere Zorgverzekering Dan?

Iedereen die priv├ę verzekerd is, moet praktisch van tevoren gaan, omdat ze zelf de medische rekening betalen en dan het bedrag terugkrijgen van de ziekteverzekering of gewoon niet. Het feit dat particuliere verzekeraars niet langer willen betalen, komt steeds vaker voor.

Maar waarom weigeren de ziekteverzekeringen de betalingen waartoe zij op grond van het contract feitelijk verplicht zijn? Er zijn verschillende mogelijke redenen, bijvoorbeeld dat een voordeel uit de verzekeringspolis onvoldoende is gedekt. Een andere reden waarom het fonds niet betaalt, zou kunnen zijn als de arts een verkeerd nummer van de vergoeding planning heeft opgeschreven.

Wat Kun Je Met Een Particuliere Verzekering Hiertegen Doen?

De particuliere ziekteverzekering kent in tegenstelling tot de wettelijke ziekteverzekering geen zogenaamde voordeel catalogus. De verzekerde moet zich inspannen en in de kleine lettertjes van zijn contract lezen of een bepaald voordeel al dan niet door het fonds wordt overgenomen.

Als u niet op de hoogte bent, kunt u pech hebben om op de rekening te komen. Het is echter voordelig dat de bedragen die de verzekerde betaalt, van de belasting kunnen worden afgetrokken. Maar welke opties heeft de verzekerde als private ziekteverzekering niet wil betalen?

Ga In Gesprek Met Uw Arts

Als de particuliere ziekte verzekeringsmaatschappij weigert een factuur te betalen, heeft de arts de mogelijkheid om de factuur opnieuw te formuleren of een uitgebreide verklaring te schrijven.

Bekijk Nog Eens De Online Factuur

De vereniging van particuliere ziekteverzekering biedt de mogelijkheid om online de rekening van de dokter te controleren. Op deze manier kan worden bepaald of de juiste cijfers zijn gecombineerd. Daarnaast kan de verzekerde zien of de arts de voordelen correct heeft opgesomd.


Spread the love