Spread the love

Ok we begrijpen dat iedereen kosten wil besparen op zijn verzekeringen, daar kun je mee beginnen door opstalverzekering vergelijken en rechtsbijstandverzekering vergelijken serieus te nemen. Maar het komt nog wel eens voor dat je een zorgverzekering hebt afgesloten en graag zorg wilt ontvangen, maar helaas wil de zorgverzekeraar de gemaakte zorgkosten niet of maar een geheel vergoeden. Wat moet je in dit geval doen of wat kun je hiertegen allemaal doen? Lees snel verder om erachter te komen!

Hoe Worden De Kosten Van Een Zorgverzekering Afgedekt In Duitsland?

In deze gids gaan we je uitleggen hoe je er voor kunt zorgen dat deze kosten toch worden gedekt. In Duitsland zijn er namelijk strenge regels voor veel verzekeraars, en het kan bijna niet voorkomen dat je zorgkosten niet worden vergoed door een verzekeraar. Je moet daar echter wel een aantal dingen voor weten en daar gaan wij je bij helpen. Lees snel verder om er achter te komen welke stappen je moet nemen om je zorg verzekerd te krijgen.

kosten zorgverzekering afdekken

Een Meningsverschil Over De Kosten Van Zorg

De toename van de bijdragen ergert de verzekerde, maar nog meer ze raken van streek als de medische rekeningen door het fonds worden afgewezen. De particuliere ziekteverzekering leg dit uit met problemen met de nummers van de vergoedingsregelingen, die steeds weer verschillend worden geïnterpreteerd.

Zij wijzen erop dat de beslissing van de vergoeding schema is een kwestie van het ministerie van Volksgezondheid, maar een fundamenteel probleem is er naar verluidt niet meer dan een paar meningsverschillen. Over het algemeen zijn de meeste verzekeringspolissen in Duitsland echter goed in elkaar gestoken en ontstaan er weinig meningsverschillen. We raden je aan om de volgende tips in acht te nemen als je toch een claim wil indienen tegen een verzekeraar.

  • De meningsverschillen ontstaan, bijvoorbeeld wanneer de chef-arts een factuur van 900, na een operatie – stuurde euro, waarvan de particuliere ziektekostenverzekering slechts 543, – wil de euro te nemen. De verzekeraar verwijst dan graag naar de arts, omdat deze eindelijk een toeslag op de rekening heeft geschreven, die de particuliere ziekteverzekering niet betaalt.
  • Soms kan het zijn dat je een verzekering hebt afgesloten die bepaalde kosten niet dekt, dit is natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid op het moment dat je een polis afsluiten. Het kan dan zijn dat deze kosten niet gedekt worden door je polis en dat je zelf opdraait voor de kosten.

Maar Hoe Werkt En Wat Is Een Particuliere Zorgverzekering Dan?

Iedereen die privé verzekerd is, moet praktisch van tevoren gaan, omdat ze zelf de medische rekening betalen en dan het bedrag terugkrijgen van de ziekteverzekering of gewoon niet. Het feit dat particuliere verzekeraars niet langer willen betalen, komt steeds vaker voor.

  • Maar waarom weigeren de ziekteverzekeringen de betalingen waartoe zij op grond van het contract feitelijk verplicht zijn? Er zijn verschillende mogelijke redenen, bijvoorbeeld dat een voordeel uit de verzekeringspolis onvoldoende is gedekt.
  • Een andere reden waarom het verzekeringsfonds niet betaalt, zou kunnen zijn als de arts een verkeerd nummer van de vergoeding planning heeft opgeschreven.
  • Nog een reden kan zijn dat je polis niet afdoende is voor de schade die je wil claimen. Kijk altijd in de verzekeringspolis om te kijken of je operatie of schade wordt afgedekt.

Wat Kun Je Met Een Particuliere Verzekering Hiertegen Doen?

De particuliere ziekteverzekering kent in tegenstelling tot de wettelijke ziekteverzekering geen zogenaamde voordeel catalogus. De verzekerde moet zich inspannen en in de kleine lettertjes van zijn contract lezen of een bepaald voordeel al dan niet door het fonds wordt overgenomen.

  • Als u niet op de hoogte bent, kunt u pech hebben om op de rekening te komen. Het is echter voordelig dat de bedragen die de verzekerde betaalt, van de belasting kunnen worden afgetrokken. Maar welke opties heeft de verzekerde als private ziekteverzekering niet wil betalen?
  • Zorg er voor dat je een advocaat of expert inschakelt als je niet zeker weet dat je in je recht staat, daardoor voorkom je een hoop gedoe met de zorgverzekeraar.

Ga In Gesprek Met Uw Arts

Als de particuliere ziekte verzekeringsmaatschappij weigert een factuur te betalen, heeft de arts de mogelijkheid om de factuur opnieuw te formuleren of een uitgebreide verklaring te schrijven. Daarmee kan een claim een stuk makkelijker worden onderbouwd en is het mogelijk om de kosten te claimen bij een verzekeraar.

Bekijk Nog Eens De Online Factuur

De vereniging van particuliere ziekteverzekering biedt de mogelijkheid om online de rekening van de dokter te controleren. Op deze manier kan worden bepaald of de juiste cijfers zijn gecombineerd. Daarnaast kan de verzekerde zien of de arts de voordelen correct heeft opgesomd.


Spread the love