Spread the love

Een nieuw jaar valt altijd samen met de lancering van nieuwe modellen en varianten door autofabrikanten, waardoor het de ideale tijd is om die nieuwe auto of fiets te kopen waar u aan dacht. Maar voordat u de sprong waagt, volgen hier enkele tips om in gedachten te houden:

Koop je een tweedehands auto, dan is het nodig om zoveel mogelijk informatie van de auto in te winnen. De verkoper zal misschien niet altijd de volledige waarheid vertellen, dus ligt het aan jou om alle informatie te vinden. Je kunt gratis online je kenteken checken op www.kentekencheck.nu. Je zult online hier je rdw kenteken inzien.

1. Houd rekening met uw gemiddelde gebruik

We zouden allemaal graag die gespierde SUV bezitten die off-road rijden er gemakkelijk uitziet. Immers, wie heeft er niet van gedroomd om over stoere terreinen de zonsondergang in te rijden met iemand speciaal op de passagiersstoel?

Hoewel dat geweldig is als droom, is het goed om praktischer te zijn bij het nemen van een aankoopbeslissing. Stel jezelf een eenvoudige vraag. Waar ga je het meest in rijden? In de stad of op onverharde wegen? Als het antwoord een dagelijks woon-werkverkeer is, heb je dan echt een SUV nodig?

  • Natuurlijk gaat de auto (of een fiets) voor de meeste mensen niet alleen over nut, maar ook over zelfexpressie, een manier om je identiteit te tonen. Dat is volkomen natuurlijk, en als je hier wat meer voor wilt uitgeven, is het prima. Maar denk bijvoorbeeld aan uitdagingen als de eigendomskosten, de exploitatiekosten en de parkeerproblemen, voordat u de definitieve beslissing neemt.

2. Automatisch of handmatig?

Auto’s met automatische transmissies worden steeds populairder in het land. Auto’s met automatische transmissie zijn geweldig als u zelf rondrijdt, lang reist en vaak vastloopt in de file. Varianten met automatische transmissie kosten echter meer en geven een lager kilometerrendement. Houd rekening met al deze factoren voordat u een keuze maakt.

3. Benzine, diesel of CNG?

Over het algemeen zijn benzineversies van auto’s goedkoper en peppier, hoewel het vanzelfsprekend is dat benzine duurder is dan diesel. Als gevolg van dit kostenverschil kunnen de bedrijfskosten van een dieselauto lager zijn. Houd er echter rekening mee dat dieselvarianten meer kosten en ook in het algemeen meer onderhoud nodig hebben.

  • CNG is milieuvriendelijker dan benzine of diesel. Maar je moet erachter komen of er genoeg CNG-verkooppunten in je stad zijn. Anders kan tanken een probleem zijn.

4. Verkopen of inruilen?

Autodealers bieden vaak aan om uw oude voertuig te ruilen wanneer u een nieuwe koopt. Terwijl u het gedoe bespaart om een koper voor uw gebruikte auto te vinden, is dit financieel gezien geen goed idee.

Vaak is de prijs die in dergelijke beurzen wordt aangeboden lager dan wat u krijgt als u uw auto onafhankelijk verkoopt. Doe wat onderzoek, zowel online als offline, en beslis vervolgens.

5. Geen claimbonus

Als u in aanmerking komt voor een ‘No Claim Bonus’ op uw verzekering, kunt u deze overdragen naar uw nieuwe voertuig. U zult wat extra papierwerk moeten doen, maar de besparingen in de kosten van het verzekeren van de nieuwe auto kunnen aanzienlijk zijn. Neem daarom contact op met uw dealer.


Spread the love