Spread the love

Een van de interessantere ontwikkelingen in de wereld van Bitcoin is hoe niet iedereen een reguliere uitwisseling gebruikt om cryptocurrency te kopen. De zogenaamde Bitcoin-brokers zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Sommige van deze platforms ondersteunen ook alternatieve valuta, tokens en digitale activa. Er lijkt echter nog steeds enige verwarring te bestaan over hoe een Bitcoin-broker precies werkt.

De innerlijke werking van een Bitcoin-broker

Als het gaat om het kopen van Bitcoin en andere cryptocurrencies, melden veel mensen zich automatisch aan voor een uitwisseling. Dat is alleen normaal, omdat deze platforms de “poortwachters” zijn om te converteren tussen fiat-valuta en Bitcoin. Uitwisselingen bedienen klanten over de hele wereld en ondersteunen vaak meerdere fiat-valuta’s. De meest voorkomende uitwisselingen zijn Coinbase, Kraken en Bithumb.

Nu bijna elk land zijn eigen Bitcoin- en cryptocurrency-uitwisseling heeft, vraagt men zich af waarom Bitcoin-brokers zelfs bestaan. Er is een zeer goede reden waarom ze er zijn, omdat ze gemakkelijker toegang bieden tot Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hoewel ze op dit moment minder populair zijn dan beurzen, moet je een Bitcoin-broker nooit op welke manier dan ook korting geven. Dergelijke diensten kunnen van onschatbare waarde zijn.

Welke Bitcoin Brokers Kun Je Het Beste Kiezen In Nederland?

Bitcoin-brokers worden vaak OTC-handelsdiensten genoemd, omdat ze exact hetzelfde type functionaliteit bieden. Bitcoin en andere cryptocurrencies over de toonbank verhandelen biedt nogal wat voordelen. Dit geldt vooral voor beginnende gebruikers die de wereld van Bitcoin willen betreden. Aanmelden voor een uitwisseling en het verificatieproces doorlopen is een omslachtige onderneming en kan vaak dagen, zo niet weken duren. Dergelijke vertragingen leiden er vaak toe dat gebruikers uiteindelijk geen cryptocurrency kopen, omdat het proces te lang duurt.

Grootste Voordelen Van Een Bitcoin Broker, Waarom Kun Je Deze Het Beste Gebruiken?

Het grootste voordeel dat een Bitcoin-broker biedt, is dat prijzen minder onderhevig zijn aan prijsvolatiliteit. Bij het gebruik van een uitwisseling moeten gebruikers wachten tot andere mensen overeenkomen met hun koop- of verkooporders. Een Bitcoin-broker daarentegen zal Bitcoin zonder argumenten verkopen of kopen tegen een vaste prijs. Hoewel er een premie is om rekening te houden voor brokerhandel – vaak tussen 5% en 10% – is bitcoin online verkopen een handiger oplossing voor mensen die kleine hoeveelheden Bitcoin willen kopen.

Wat Zijn Nadelen Van Een Bitcoin Broker, En Wat zijn De Kleinste Problemen Bij Het Zoeken Van Een Broker?

Tegelijkertijd kan het gebruik van een bitcoin-broker ook enkele kleine problemen veroorzaken. In tijden van extreem hoge vraag is het mogelijk dat brokers zonder Bitcoins komen om bestellingen uit te voeren. Dit is niet zo lang geleden met sommige Nederlandse bedrijven gebeurd. Hoewel dit positief nieuws is voor Bitcoin in het algemeen, kan het gebrek aan valuta om bestellingen uit te voeren nogal problematisch zijn voor beginnende gebruikers die niet bekend zijn met het concept van liquiditeit.


Spread the love