Spread the love

Er zijn tal van tools speciaal ontworpen om uw internetsnelheid precies zo te controleren als het is, omdat internetgebruikers meestal het gevoel hebben dat ze minder snelheid krijgen dan ze zouden moeten ontvangen. Daarom is de snelheidstest handig om de huidige staat van uw netwerk te controleren en dan kunt u die snelheid vergelijken met de snelheid die uw Internet Service Provider (ISP) u beloofde te bieden.

Internetsnelheden variëren afhankelijk van waar je woont

We zijn ons er allemaal van bewust dat de snelheid van het internet varieert, afhankelijk van gebieden en verschillende omstandigheden, waaronder de latentie van draden en andere. Er zijn echter vele redenen om de prestaties van de internetverbinding te testen.

Het kan van elke aard zijn dat men ofwel de service heeft opgewaardeerd of verhuisd is naar een nieuwe site en de bandbreedte volgens het pakket wil bevestigen, dus het uitvoeren van snelheidstesten zal nodig zijn om een absoluut idee van internet te hebben…..

Testen aan de hand van een aantal kenmerken

Dus, een van de probleemloze manieren voor internet snelheid test is verbinding te maken met SpeedTest.net dat zal gaan door middel van drie benchmarks om ping (latency), met het uploaden van bandbreedte en het downloaden van bandbreedte te testen. Na de tests kunnen deze snelheidscijfers dus worden vergeleken met de gegarandeerde snelheidscijfers van de respectievelijke ISP’s. De snelheidscijfers zijn dus vergelijkbaar met die van de respectievelijke ISP’s.

Verschillende internet snelheid testen

Er zijn echter verschillende websites voor snelheidstests op het internet beschikbaar en de meeste andere websites voeren soortgelijke fundamentele evaluaties uit. Als men een snelheidstest uitvoert, zijn er drie aspecten die in overweging moeten worden genomen.

  • Het eerste aspect is de ping rate of verbindingslatentie die 50 ms moet bedragen, wat de internetverbinding uitstekend maakt. Bovendien zou een snelheid van minder dan 250 ms voor het surfen op het web of een ander gebruik als prima worden beschouwd, maar aangezien de gebruiker 500 ms tot 1000 ms ping latentie zal raken, is de kans groot dat het internet achterblijft.
  • Een tweede belangrijk aspect is de downloadbandbreedte, dat is de snelheid waarmee de computer materiaal van het internet kan downloaden, Bovendien, als de bandbreedte zo laag is als onder de 10Mbps, dan is er kans op problemen tijdens het streamen naar meerdere apparaten tegelijk.

Dus, om ervoor te zorgen dat meerdere high-end apparaten die de inhoud zonder enige belemmering kunnen verkennen, zijn verbindingen met een hogere bandbreedte van belang.

Verder, als een persoon niet veel van de videostreaming wil, zodat 10mbps of minder bruikbare bandbreedte zou zijn. Maar het is beter om een breder breedbandtoestel te hebben dat een huis met meerdere apparaten tegelijk kan bestrijken.

  • Het derde belangrijke aspect is de Upload bandbreedte die veel anders is, terwijl er verschillende ISP’s zijn die nauwelijks meer bandbreedte voor uploaden verkopen dan voor downloaden. Het betekent dus dat het niet gebruikelijk is om een bandbreedteplan te krijgen met 50Mbps aan downloadprestaties met slechts 5Mbps aan upload. Tot nu toe, de meeste van de diensten vereisen extreme download dan uploaden bandbreedte waarin 5Mbps snelheid is ruim voldoende voor de meeste mensen. Maar als de persoon die meer wil doen, zoals het overbrengen van grote bestanden via het internet, moet hij kijken naar een premium-tier service plan.

Spread the love