Spread the love

Hernieuwbare energie in 2018 dekte duidelijk meer dan een derde van het totale bruto Duitse elektriciteitsverbruik, maar het ziet er nogal somber uit als het gaat om verwarming en hernieuwbare energie. Echter kiezen wel steeds meer mensen voor het overstappen naar een duurzame leverancier.

Hoeveel En Wat Voor Soort Energie Wordt Dan Gebruikt?

Het bruto eindverbruik van energie in Duitsland in 2018 was ongeveer 2.600 miljard kilowattuur. Volgens het Federale Milieuagentschap heeft het aandeel hernieuwbare energie daarin zich anders ontwikkeld:

  • Groene elektriciteit deed het goed: hernieuwbare energie was goed voor bijna 38 procent van het bruto elektriciteitsverbruik in Duitsland. Het federale milieuagentschap schrijft dit echter ook toe aan het feit dat het weer bijzonder goed was in 2018.
  • De warmte bleef moeilijk: de bijdrage van hernieuwbare energie aan warmteverbruik (verwarming) steeg slechts licht en lag met iets minder dan 14 procent op ongeveer hetzelfde niveau als in voorgaande jaren.
  • Stikkende lucht is nog steeds in het verkeer : in de transportsector is het aandeel hernieuwbare energie licht gestegen met 0,4 procentpunt tot 5,6 procent.

Alles bij elkaar is niet genoeg: het aandeel van hernieuwbare energie in het bruto-eindverbruik van energie voor elektriciteit, warmte en transport steeg in totaal van 15,5 procent in 2017 tot 16,6 procent voorlopig in 2018. Duitsland nadert immers zijn bindende doelstelling van 18 procent in 2020 (EU Renewable Energy Directive 2009/28 / EC). Wellicht kan het helpen wanneer meer duitse bedrijven zakelijke energie vergelijken en blijven innoveren.

Wat Kun Je Doen Als Consument Met Hernieuwbare Energie?

Energie is een enorme markt. Daarom zijn er veel geld en macht bij betrokken. Dat geeft ons soms het gevoel dat we niet veel kunnen veranderen. Het tegenovergestelde is het geval: vooral ons consumptiegedrag heeft grote invloed.

Als het om elektriciteit gaat , vinden we het het gemakkelijkst om te handelen:

  • Durf de elektriciteits aanbieder te veranderen – naar een groene stroomleverancier.
  • Voor elektrische apparaten moet u overschakelen naar de stand-bymodus en het

Door Te Kijken Naar Het Verkeer Kunnen We Besparen

  • Ga meer te voet, fiets meer in plaats van de auto, neem de trein in plaats van het vliegtuig.
  • Rijd een kleine auto in plaats van een grote.
  • Neem een elektrische auto in plaats van een hybride auto , liever een gasauto dan een benzineauto, eerder een Euro-6D-diesel dan een oude.
  • Als je een elektrische auto hebt, gebruik dan gewoon groene stroom; Leveranciers zoals Polarstern bieden al hun eigen elektriciteitstarieven voor elektrische auto’s .
  • Vermijd deze mobiliteit fouten die ons dagelijkse klimaat beestjes maken .

Niet iedereen kan altijd alles doen. Maar een of ander item op onze lijst zou u in 2019 kunnen inspireren, toch?


Spread the love