Spread the love

Hoewel het misschien moeilijk lijkt om groene energie in je dagelijks leven op te nemen, is het echt niet zo moeilijk. Veranderingen, zowel klein als groot, kunnen het milieu beschermen. In de volgende paragrafen vindt u verschillende manieren om in groene energie te komen.

Het verduisteren van de ramen voor zowel in de winter als zomer

Om het energieverbruik te verminderen, verduistert u uw ramen om het zonlicht buiten te houden. Door de ramen af te schermen met gordijnen en jaloezieën wordt de zon in de zomer buiten gehouden en wordt voorkomen dat de warmte in de winter ontsnapt. Door beide dingen te doen zal uw gebruik van de airconditioning in de zomer verminderen omdat uw huis koeler zal zijn. Het resultaat is een aanzienlijke energiebesparing en geld op zak!

Haal al je apparaten uit het stopcontact wanneer je deze niet in gebruik hebt

Bespaar energie door de opladers los te koppelen wanneer u ze niet gebruikt. Veel laders voor diverse elektronica blijven elektriciteit verbruiken, zelfs als ze niet zijn aangesloten op een apparaat. Het energieverbruik is niet zo hoog, maar het verspilt wel elektriciteit en is in de loop van de tijd een aanzienlijke hoeveelheid energie.

Maak gebruik van de gratis natuurkrachten: zonlicht

Droge kleren aan een waslijn in de zomer. De zon kan uw kleding een ongelooflijke geur geven, het kan een heleboel uitvindingen zijn die u kunt doen. Uw kleding ruikt frisser als ze op natuurlijke wijze wordt gedroogd in plaats van in de droger. Bovendien bespaart u geld en energie.

Uitschakelen van lichten of televisies

Laat geen apparaten die niet in gebruik zijn, aanstaan. Als je een gebied verlaat, neem dan de tijd om lichten, televisies, stereo’s, computers en andere elektrische apparaten die je niet gaat gebruiken uit te schakelen. Een stekkerdoos is een eenvoudige manier om meerdere apparaten tegelijk uit te schakelen, dus overweeg het plaatsen van een stekkerdoos in een opvallende plaats waar veel elektronica zich bevindt.

Zonnepanelen zijn voor velen DE oplossing

Wanneer u de behoeften van uw huis aan zonnepanelen berekent, kunt u erachter komen hoeveel uren zon u in de winter krijgt, wat een grappige uitvinding kan zijn. U vermijdt onaangename verrassingen in de winter, en u zorgt er ook voor dat in uw energiebehoefte wordt voorzien in de zomer. Een nog beter voordeel is dat u uw energie terug kunt verkopen aan het net in de zonnigste tijden!

Luchtstromen spelen een grote rol in je totale energie verbruik

Help de luchtstroom in uw eigen huis te controleren door ook een stormdeur en stormramen te installeren. Stormdeuren en -ramen verminderen de koude lucht uit tocht. De energie-efficiëntie wordt verhoogd met 45 procent in huizen die hebben bestormd deuren en ramen, die veel geld zal besparen op elektriciteit.

Warme kleding helpt altijd

Als u uw leven groen wilt leven, blijf dan uit de buurt van het overtollige gebruik van de elektrische verwarming. U kunt investeren in warmere kleding en gebruik maken van uw open haard of pelletkachel om uw woonruimtes te verwarmen. U wilt niet vergeten dat slapen in koelere lucht beter is voor uw ademhaling, en het voorkomt ook dat de luchtwegen droog worden.

 

Door nog een paar extra lagen aan te brengen, kunt u in de winter geld besparen. Het dragen van een trui kan u twee tot vier graden warmer doen voelen, afhankelijk van de dikte van de trui. U hoeft zich geen zorgen te maken over het dragen van te weinig thuis, dus overweeg om een trui te kopen om geld te besparen.

Wat kun je doen om je huis te vergroenen?

Lees meer over de verschillen tussen passieve en actieve zonne-energie. Activer zonne-energie laat het gebruik van opgeslagen energie later toe, terwijl passieve energie geen dure opslagcellen nodig heeft. U moet zonnepanelen en -systemen installeren als u actieve zonne-energie wilt. Passieve zonne-energie is gewoon gebruik maken van de zon om thermische energie in uw muren te houden zodat u uw huis kunt verwarmen.

Er zijn veel producten die u kunt kopen om de energie-efficiëntie van uw huis te verhogen. Er zijn veel mogelijkheden voor groene producten, zoals dubbele beglazing of energiebewuste deuren. Deze producten bieden veel meer efficiëntie in uw huis. Ook bij het gebruik van deze producten bespaart u op uw koel- en stookkosten.

Denk aan bakken met een zonneoven. Veelvoorkomende artikelen, zoals een zware kartonnen doos, wat glanzende folie en een oud raam zijn alles wat je nodig hebt. Deze geïmproviseerde ovens kunnen temperaturen van 300 graden of meer bereiken zonder hulp van traditionele energiebronnen, en ze zijn eenvoudig te produceren.

Het hoeft niet moeilijk of verwarrend te zijn om groen te worden. Er zijn vele manieren waarop u deze omschakeling kunt benaderen.


Spread the love