Spread the love

Op korte termijn lijken kosten en tijd je te benaderen. Toegegeven, je hebt tijd nodig om bekend te raken met het systeem en de digitalisering. Uiteindelijk zullen investeringen vruchten afwerpen en zullen de voordelen van digitale boekhouding zwaarder wegen dan de kosten van arbeids- en materiaalkosten (papier, toner, printers, mappen). U ontvangt dagelijks operationele evaluaties en verschillende systemen (documentinvoer, facturen schrijven, archiveren) worden in één gecombineerd.

Boekhoudsoftware zou u geen extra werk moeten bezorgen, maar u van het werk verlossen en uw kantoorbaan een stuk eenvoudiger maken. Als je nog wat kleiner bent als bedrijf kun je het beste investeren in een boekhoudprogramma zzp, let daarbij wel goed op dat je niet direct kiest voor een goedkoop boekhoudprogramma het is namelijk belangrijk dat je een pakket kiest dat lang met je organisatie mee kan groeien.

Een overgang naar moderne boekhouding vereist moed en vertrouwen in digitalisering. Bovendien moet er een herbezinning in je geest zijn, omdat iets nieuws moet plaats maken voor iets ouds.

Wat Moet Een Boekhoudsoftware Kunnen Doen?

Opdat een software u echt van het werk zou verlossen en kantoortaken zou vergemakkelijken, zou het overeenkomstige functies moeten hebben.

Offerte En Facturering

Als zelfstandige maakt u in de meeste gevallen een aanbieding die door de klant wordt bevestigd voordat u vervolgens factureert. Eenvoudige offertes en facturering moeten in elk geval door hun boekhoudsoftware worden verstrekt.

Het proces moet eenvoudig, intuïtief en snel zijn. In de software betekent dit opgeslagen voorinstellingen voor tekst die u ervan weerhouden om de formulering van welkomst- en eindformules te herhalen. Bovendien moeten klanten en producten slechts één keer worden gemaakt en worden geselecteerd door op te klikken.

Uit de gegevens maakt de software automatisch een aanbieding die per post of e-mail kan worden verzonden of kan worden afgedrukt en gedownload.

  • Dezelfde procedure vindt ook plaats tijdens het factureringsproces. Tenzij u de factuur rechtstreeks vanuit de offerte hebt geconverteerd, selecteert u Klant en Product in de geïntegreerde database. De rest wordt opnieuw gedaan door de digitale software.
  • Zo hebt u in een oogwenk een factuur gemaakt. Met extra functies, zoals factuursjablonen met hun eigen lay-out, briefpapier en in verschillende talen, kunt u uw factuur aanpassen.
  • Afhankelijk van de branche, reist u vaak als zelfstandige? Voor dit doel is een mobiele app van hun boekhoudsoftware handig, omdat u op elke plaats aanbiedingen en facturen kunt maken en verzenden.

Spread the love