Spread the love

Als je kiest voor boekhoudsoftware moet je dat behoorlijk wat tijd opleveren, het moet je in ieder geval zeker geen extra werk bezorgen. Als je een wat kleiner bedrijf hebt kun je het beste investeren in een boekhoudprogramma ZZP, je moet daar wel goed opletten want kiezen voor een goedkoop boekhoudprogramma is namelijk niet altijd de beste keuze.

  • Je moet een boekhoudpakket kiezen dat gemakkelijk mee kan groeien met de groei van je organisatie. Een overgang naar moderne boekhouding vereist moed en vertrouwen in digitalisering en in de keuze voor een goed boekhoudprogramma. Bovendien moet er een herbezinning in je geest zijn, omdat iets nieuws moet plaats maken voor iets ouds.

Makkelijk Geld En Tijd Besparen Met Een Digitale Boekhouding, De Keuze Voor Een Boekhoudpakket Levert Je Veel Geld Op

Op korte termijn kun je dan makkelijk kosten en tijd besparen, toegegeven het kost natuurlijk tijd om bekend te raken met het systeem en de digitalisering van een boekhoudpakket, maar de investeringen zullen vruchten afwerpen. De voordelen van een digitale boekhouding wegen namelijk zwaarder dan de kosten voor arbeids- en materiaalkosten voor een printer, papier, toner en mappen.

  • Daarnaast ontvang je dagelijks operationele evaluaties en verschillende systemen kunnen makkelijk worden gekoppeld (documentinvoer, facturen schrijven, archiveren) die in een keer worden gecombineerd binnen een boekhoudprogramma.

boekhoudpakket kopen

Wat Moet Een Boekhoudsoftware Kunnen Doen?

Omdat een software u echt van het werk zou verlossen en kantoortaken zou vergemakkelijken, zou het overeenkomstige functies moeten hebben. Als je wil weten wat voor functies er in de meeste boekhoudpakketten zitten moet je nog even doorlezen, we hebben namelijk alle functies die in de meest boekhoudprogramma’s zitten opgesomd. Lees snel verder om er achter te komen.

Offerte En Facturering

Als zelfstandige maakt u in de meeste gevallen een aanbieding die door de klant wordt bevestigd voordat u vervolgens factureert. Eenvoudige offertes en facturering moeten in elk geval door hun boekhoudsoftware worden verstrekt.

Het proces moet eenvoudig, intuïtief en snel zijn. In de software betekent dit opgeslagen voorinstellingen voor tekst die u ervan weerhouden om de formulering van welkomst- en eindformules te herhalen. Bovendien moeten klanten en producten slechts één keer worden gemaakt en worden geselecteerd door op te klikken.

Uit de gegevens maakt de software automatisch een aanbieding die per post of e-mail kan worden verzonden of kan worden afgedrukt en gedownload.

  • Dezelfde procedure vindt ook plaats tijdens het factureringsproces. Tenzij u de factuur rechtstreeks vanuit de offerte hebt geconverteerd, selecteert u Klant en Product in de geïntegreerde database. De rest wordt opnieuw gedaan door de digitale software.
  • Zo hebt u in een oogwenk een factuur gemaakt. Met extra functies, zoals factuursjablonen met hun eigen lay-out, briefpapier en in verschillende talen, kunt u uw factuur aanpassen.
  • Afhankelijk van de branche, reist u vaak als zelfstandige? Voor dit doel is een mobiele app van hun boekhoudsoftware handig, omdat u op elke plaats aanbiedingen en facturen kunt maken en verzenden.


Spread the love