Spread the love

Ben je bang dat je een medeondertekenaar nodig hebt voor je volgende auto? Als niemand bereid is om voor u te tekenen, dan is dat omdat het een aantal financiële risico’s met zich meebrengt. Voor een mede-ondertekenaar kan de handeling van het helpen van u met uw autolening een enorme financiële druk op u leggen. Als u geen mede-ondertekenaar hebt, verander dan gewoon uw spelplan. Leer hoe u een auto lening kunt gebruiken zonder een mede-ondertekenaar.

De goedkeuring zal velen malen sneller verlopen

Auto lening goedkeuring versnelt wanneer u een mede-ondertekenaar hebt. U zou kunnen hebben geleden onder slecht krediet en de beste oplossing zou zijn om een medeondertekenaar aan boord te krijgen. Idealiter is een medeondertekenaar iemand die ermee instemt om het bedrag van de autolening terug te betalen voor het geval dat de lener er niet in slaagt om regelmatige betalingen te doen.

Medetekenen is een gulle daad van het helpen van een familielid of een vriend in nood. Maar meestal zijn de risico’s die gepaard gaan met het medeondertekenen van een autolening enorm. Door de vele financiële risico’s kan het zijn dat u in een situatie terechtkomt zonder mede-ondertekenaar.

Het mede ondertekenen van een contract, zitten hier risico’s aan verbonden?

  1. Bij het niet voldoen van betalingsverplichting is de mede ondertekenaar aansprakelijk

In het ergste geval, als u niet in staat bent om betalingen te verrichten, wordt de mede-ondertekenaar direct aansprakelijk voor de betaling ervan. De kredietverstrekker heeft het recht om de medeondertekenaar aan te klagen, die er in het verleden mee heeft ingestemd om de lening terug te betalen. Hoewel de medeondertekenaar geen autolening heeft genomen, heeft hij de lener geholpen om een autolening te verkrijgen. Daarom kan hij verantwoordelijk worden gesteld voor het doen van betalingen in het geval dat de lener vermijdt deze te doen.

  1. Schulden staan ook op jouw naam

Wanneer een mede-ondertekenaar aan boord komt, stijgt zijn totale schuld ten opzichte van het bruto maandinkomen. De persoon die voor u medeondertekent, denkt altijd na over zijn toekomstige financiële behoeften. Als hij mee tekent voor een autolening, kan hij in de toekomst worden geweigerd voor een lening omdat er al veel schuld onder zijn naam staat. Wanneer iemand voor u mede ondertekent, kan dit hun toekomstige financiële planning verstoren. En zo vermijden ze dat ze mee tekenen voor een lening.

  1. Relaties kunnen letterlijk kapot gaan

Een medeondertekenaar is alleen bereid om zijn kredietscore te riskeren als hij een goede vriend of een familielid is. In de meeste gevallen, wanneer u betalingen mist, wordt het de plicht van uw mede-ondertekenaar om u in de rechtszaak te betrekken. Waarschijnlijk moet uw vriend of familielid u zelfs aanklagen en dat kan uw vriendschappen of familiebanden onder druk zetten.

Autolening zonder mede ondertekenaar, wat zijn mijn alternatieven?

Als je geen mede-ondertekenaar kunt vinden, maak je dan geen zorgen. Er is hoop. Ga terug naar de tekentafel en verander je spelplan. Concentreer je op de volgende dingen voor eenvoudige goedkeuring:

Aanbetaling aanzienlijk verhogen

Wanneer u een autolening aanvraagt, zorg er dan voor dat u een grote aanbetaling doet die het bedrag van de autolening vermindert. Idealiter is 20% of meer van een aanbetaling een goed bedrag om vooraf te betalen voor autoleningen zonder een mede-ondertekenaar.

Betaal zo veel als mogelijk schulden af

Je hebt in de eerste plaats een medeondertekenaar nodig vanwege een slechte kredietgeschiedenis. Werk aan het verhogen van uw kredietscore door het afbetalen van schulden uit het verleden, het opruimen van creditcardbalansen en het op tijd betalen van uw autolening.

Een autolening zonder vereiste mede ondertekenaar

Tot slot, maar niet in de laatste plaats, overweeg om geen mede-ondertekenaar van autoleningen aan te vragen. Er zijn veel online autofinancieringsbedrijven die autofinancieringsmaatschappijen die autolening goedkeuren zonder de noodzaak om mee te ondertekenen.

De rentevoeten kunnen een beetje hoger zijn, maar ze zullen de tijd en moeite die het kost om iemand te overtuigen om u te helpen, compenseren. U kunt altijd onderhandelen over de rentevoeten met de kredietverstrekker en streven naar een betere deal door het manifesteren van uw huidige maandelijkse inkomen.

Autoleningen zonder medeondertekenaar zijn nog steeds mogelijk. Het enige wat u hoeft te doen is uw spelplan te veranderen, neem de juiste stappen en u kunt gemakkelijk een auto kopen.


Spread the love