Spread the love

Er zijn vrij veel mobiele OS die beschikbaar zijn voor mobiele app-ontwikkelaars om uit te kiezen. Onder hen zijn de twee meest gebruikte mobiele besturingssystemen die Android O’s en Apple iOS zijn. Deze twee mobiele platforms hebben hun sterke punten die hen tot favorieten hebben gemaakt onder mobiele app-ontwikkelaars en eindgebruikers.

In zo veel als Android en iOS besturingssystemen zijn favorieten, mobiele app-ontwikkelaars hebben om te kiezen tussen de twee van hen tijdens app ontwikkelingsprojecten. Dit is vooral het geval wanneer het budget voor ontwikkeling beperkt is. Er zijn verschillende redenen waarom een van de twee misschien beter is dan de andere inclusief.

Met welke taal zijn beide systemen geprogrammeerd?

Het Android OS maakt gebruik van de programmeertaal Java. Dit is een veelgebruikte taal die veel gebruikt wordt door app-ontwikkelaars in India. Het gebruiksgemak van deze programmeertaal kan de app-ontwikkelaar doen kantelen voor het gebruik van het Android OS in plaats van het Apple iOS. Het Apple iOS maakt gebruik van de objectief-C taal van Apple.

Deze programmeertaal kan alleen worden gebruikt door mobiele telefoon app-ontwikkelaars die een diepgaande kennis hebben van de programmeertalen C en C+++. Deze talen zijn vrij moeilijk en eigenaardig in vergelijking met Java.

App ontwikkeling, wie biedt de meeste vrijheid?

Het Android OS geeft mobiele app-ontwikkelaars de vrijheid om tools van derden te gebruiken tijdens de ontwikkeling van hun apps. Dit stelt de mobiele app-ontwikkelaars in staat om verschillende andere functies te verkennen die niet aanwezig zijn op het Android OS en deze toe te voegen aan de app die ze ontwikkelen. De toevoeging van deze extra functies verhoogt de functionaliteit van de apps die ze ontwikkelen.

Integendeel, Apple speelt graag dicht op de borst. Apple geeft de mobiele app-ontwikkelaars niet de vrijheid om tools van derden te gebruiken. De mobiele app-ontwikkelaar krijgt binnen het Apple iOS een beperkt aantal tools om uit te kiezen bij het ontwikkelen van zijn of haar app.

Snelheid van het ontwikkelen

De mobiele app-ontwikkelaar heeft twee tot drie keer zoveel tijd nodig om een app te ontwikkelen voor het Android OS platform als voor het gebruik van het Apple iOS. Dit komt door de systeem release cycli en Android fragmentatie die de achilleshielen van het Android iOS vormen. Androïde fragmentatie is het voorkomen van meerdere Android OS versies op de markt. Deze versnippering kan de functionaliteit tussen apparaten waarvan de apps zijn geprogrammeerd met behulp van de Android Software Development Kit (Android SDK) verminderen.

Niet te vergeten, de kosten

De kosten voor de ontwikkeling van apps is een belangrijk concert voor mobiele app-ontwikkelaars. Het bepaalt in hoge mate hoeveel winst ze uiteindelijk maken met de ontwikkeling van de app. Naarmate de tijd die nodig is voor de ontwikkeling van een app toeneemt, neemt ook de kostprijs van de ontwikkeling van die app toe.

Het duurt langer om een app te ontwikkelen met het Android OS. Het kost dus meer. Als je dit combineert met het feit dat Android OS lagere inkomsten oplevert, is het aanzienlijk beter om Apple iOS te gebruiken bij het ontwikkelen van een app over de kosten.

Hoe zit het met de rest van de wereld?

Het bestuderen van de demografie van de twee besturingssystemen onthult enkele opvallende punten. Hoewel Android het grootste wereldwijde platformaandeel heeft, komt zijn aandeel voornamelijk uit ontwikkelingslanden. Deze ontwikkelingslanden zijn vooral lage-inkomenslanden en de gebruikers van deze apps geven dan ook niet veel uit aan het downloaden van deze apps op de Android-markt.

Apple iOS-gebruikers zijn meestal jonger, veel beter opgeleid en verdienen veel meer geld dan hun Android-tegenhangers. Evenveel als ze meer uitgeven aan mobiele apps dan Android-gebruikers. In het eerste kwartaal van 2015 werd geregistreerd dat Apple iOS 70% meer geld verdiende dan Android-app-ontwikkelaars.


Spread the love