Spread the love

Dus je wilt graag iemand ontmoeten en hebt besloten om online te gaan. Dat is een goede zet – proactief en vooruitstrevend. Maar pas op dat je niet wordt gewiegd door gewoonten die je onlinedating ervaring ondermijnen.  Het kan moeilijk zijn, als je zo graag ‘degene’ wilt vinden, maar het echt tijd en geduld kost om een andere persoon te leren kennen.

Als je hiermee rekening houdt, dan ben je ready voor de wereld van online dating. Er zijn diverse casual dating sites waar je uit kunt kiezen. Je kunt gemakkelijk een overzicht van de beste datingsites online vinden zodat je precies weet waar je kunt beginnen. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden terwijl u de schijnbaar eindeloze stroom profielen van potentiële partners doorneemt.

1. Word niet gek op de foto’s.

Op internet is het gemakkelijk om je nitpicky te voelen en hoge verwachtingen te handhaven. Met apps zoals Tinder beoordeelt u gebruikers snel alsof u Amazon zoekt naar de beste luidsprekers.

  • Dit gevoel van in de stoel zitten, van kiezen, kan aantrekkelijk zijn. Je voelt je krachtig. Vecht ertegen. Als je een echte connectie wilt – een relatie met een persoon van wie je hoopt te houden en die van je zal houden – zul je je meest volwassen en empathische zelf naar het project moeten brengen.
  • Dat betekent niet zeggen: “Eh, ze is schattig – maar ik geef de voorkeur aan brunettes boven blondines. Volgende! “Je zou je nooit persoonlijk gedragen, dus doe het niet online.

2. Wees niet geobsedeerd door de details.

Maak je geen zorgen over de bijzonderheden: welke restaurants, bars, films of boeken een potentiële date leuk vinden. (“Oh, hij woont in Queens” of “Ze geeft de voorkeur aan Six Feet Under boven The Sopranos.”)

Neem in plaats daarvan de brede slagen – woont hij in dezelfde stad? Is zij een lezer? Lijkt hij intelligent. Raak niet vervuld van het idee dat iemand daar precies overeenkomt met al uw smaken en voorkeuren.

De kans is groot dat veel van je exen je exacte smaak niet deelden, en negen van de tien keer is het niet waarom jullie uit elkaar gingen. Als je geobsedeerd bent door de kleine dingen (deze man deelt mijn passie voor zowel dim sum als Noah Baumbach-films!) Zul je waarschijnlijk de profielen van mensen passeren die je misschien echt gelukkig maken.

3. Evalueer de toon van het profiel.

Wat eigenlijk belangrijk is bij het evalueren van een profiel, is de toon. Je wilt proberen een idee te krijgen van hoe de persoon is, wat echt moeilijk kan zijn.

Het is een uitdaging als romanschrijver om personages op een zinvolle manier over te brengen – het is niet minder veeleisend voor een persoon die datingprofielen schrijft of leest. Het is belangrijk om tussen de regels door te lezen om een ​​idee te krijgen of de persoon goed aangepast lijkt – aangenaam, vriendelijk en redelijk, iemand tot wie je je zou aangetrokken voelen als je hem of haar persoonlijk zou ontmoeten, zelfs als je haar top niet kende vijf favoriete films.

Let Goed Op Wat Iemand Zegt Tijdens Een Date

Let goed op tekenen van opschepperij, snideness of bitterheid. Ook onoprechtheid: de persoon die keer op keer beweert dat hij of zij zijn of haar leven “absoluut liefheeft” zoals het is, om “volledig en totaal” tevreden te zijn met alles wat erin zit. Deze mensen beweren lid te zijn geworden van genoemde datingsite op een leeuwerik (“mijn vriend stelde het voor en ik dacht waarom niet?”). Dit gedrag suggereert dat deze persoon moeite kan hebben om eerlijk te zijn over zijn of haar kwetsbaarheid of ware motieven.

  • Aandacht voor de toon bij het lezen van profielen zal je helpen enkele van die eigenschappen te fretten waar niemand toe toegeeft (we weten vaak niet eens dat we ze hebben, helaas).

online dating tips voor mannen en vrouwen

4. Negeer claims over persoonlijkheid.

Negeer de meeste expliciete beweringen van de persoon over zijn of haar persoonlijkheid – bijvoorbeeld: “Ik heb gevoel voor humor over mezelf” of “Ik ben een optimist.”

Mensen Zijn Zeer Onbetrouwbare Zelfverslaggevers, Zeker Als Het Over Daten Gaat

Dat is niet alleen omdat ze liegen (hoewel dat ook een mogelijkheid is), maar omdat de manier waarop we onszelf zien vaak weinig verband houdt met hoe anderen ons zien. En alleen externe gebeurtenissen veroorzaken onze negatieve reacties, toch? (Wij mensen zijn deskundige zelfrechtvaardigers.)

  • Het betekent niets. De enige expliciete claims die het waard zijn om te worden genomen, zijn feitelijk – baan, leeftijd, opleiding en locatie. Als het gaat om minder tastbare eigenschappen, zijn mensen gewoon te bevooroordeeld.
  • Aan de andere kant is het de moeite waard om aandacht te schenken aan wat impliciet is in een profiel – bijvoorbeeld een gevoel voor humor dat naar boven komt. (Een vriend van mij beantwoordde een vraag over zijn sterke punten op deze manier: “Ik ben verantwoordelijk voor het opnieuw vullen van de Brita-kruik.” Dit zegt meer over hoe hij in gesprek is, dan enige bewering dat hij een “grappige persoon” is.)

5. Raak niet gehecht op basis van een profiel.

Het maakt niet uit hoeveel expert je bent geworden in het lezen van profielen, en hoe goed deze meid of kerel ook overeenkomt met je droomwedstrijd, er is nog veel dat je niet kunt verzamelen totdat je tegenover hem of haar zit in een koffieshop.

Het maakt niet uit hoeveel heerlijk winnen hij heeft opgenomen in profiel over zijn schattige toewijding aan zijn 96-jarige grootmoeder. Denk je dat haar passie voor hotdogs en minor league-honkbal precies het soort relaxte, leuke meisje suggereert waar je over hebt gedroomd?

  • Je leert zoveel meer van iemands gedrag en houding – of hij oogcontact maakt, haar toon als ze spreekt, hoe vaak ze glimlacht. Je herkent ook sociale aardigheden; dat wil zeggen, wat voor soort moeite hij doet om je vragen te stellen, of ze constant haar telefoon controleert, enz.
  • Zoveel vitale informatie wordt alleen persoonlijk onthuld. Het doel zou niet moeten zijn om je perfecte match te vinden, maar alleen om de mogelijkheden tot een redelijk aantal te verzilveren en vervolgens om die mensen IRL te ontmoeten.

6. Bouw geen fantasie na twee datums.

Je zou dit natuurlijk ook niet offline moeten doen, maar de verleiding om te fantaseren kan nog groter zijn als je iemand online hebt ontmoet. In zijn profiel beweerde hij immers dat hij op zoek was naar een relatie (en waarom zou hij online zijn tenzij hij echt iemand wilde ontmoeten?) Wat heb je nog meer nodig? Antwoord: veel.

Soms zijn we zo moe van daten dat we er gewoon klaar mee willen zijn, haasten we ons naar het volgende: de relatie. Maar te snel gehecht raken is vaak het ergste dat een ontluikende verbinding kan overkomen. Het heeft de neiging om flirtvorming te dempen of uw tegenpartij af te schrikken. Na een paar dates leer je elkaar nog steeds kennen, hoe perfect hij of zij ook lijkt. Te gehecht raken suggereert dat je een fantasie op de andere persoon projecteert.

 


Spread the love